woensdag 6 februari 2019
Cursus natuurgids
> Diest
Ontdek de natuurgids in jezelf!

De natuur zit vol verhalen, klaar om verteld te worden. Ben je benieuwd naar wat er allemaal leeft in jouw buurt? En wil je ook anderen warm maken voor de natuur? Dan heb je alles in huis om een geweldige natuurgids te worden!

In de cursus natuurgids werk je rond een brede waaier aan thema's. Je ontdekt hoe dieren, planten en landschappen samenleven en jij krijgt een stevige basis rond ecologie en natuurbeheer. Tijdens de methodieklessen leer je hoe je een boeiende wandeling uitstippelt en groepen gidst. Daarnaast ga je regelmatig op excursie met ervaren gidsen en bezoek je natuurgebieden in de buurt.

OPZET
De cursus bestaat uit 30 activiteiten, waarvan ongeveer de helft natuurexcursies zijn. De activiteiten worden gespreid over een jaar zodat je de natuur in ieder seizoen leert kennen. Na je eindopdracht ontvang je het getuigschrift van Natuurgids.
De cursus natuurgids is intensief en vereist een zeker niveau van engagement, maar je wordt beloond met een verrijkende nieuwe hobby en kennis voor het leven.

PRAKTISCH
Zowel de theorie- als de praktijklessen vinden plaats op woensdagvoormiddag van 9 u. tot 12 u. Tijdens de schoolvakanties is er geen les.
We starten op 6 februari 2019 en eindigen op 15 januari 2020.

LOCATIE
Bezoekerscentrum Webbekoms Broek
Omer Vanaudenhovelaan 48
3290 Diest

INSCHRIJVEN
Inschrijven kan via www.natuurpuntcvn.be
Het inschrijfgeld bedraagt € 240.
Ben je lid van Natuurpunt, dan krijg je korting en betaal je € 216.
Ben je 25 jaar of jonger bij de aanvang van de cursus, dan betaal je € 180.

CONTACT
Iris Buedts
vormingsconsulent Vlaams-Brabant
0472 25 39 89
iris.buedts@cvn.natuurpunt.be

Download hier de flyer.

Deze cursus natuurgids is een organisatie van Natuurpunt CVN, Natuurpunt Diest, Bezoekerscentrum Webbekoms Broek en Regionaal Landschap Noord-Hageland.