Demerdagen
> terugblik

Volop Demerkracht in onze Demergemeentes de voorbije zomer! Duizenden bezoekers zakten op één van de Demerdagen tussen mei en september af naar de unieke Demerontmoetingplaatsen in Werchter, Betekom, Langdorp, Zichem en Diest . Ontdekkingswandelingen, fietsroutes doorheen een prachtig Demerlandschap, verkenningstochten op de Demer per kajak of kano...  het is slechts een greep uit het uitgebreide activiteitenaanbod. 

Tijdens elke Demerdag kregen geïnteresseerden aan onze informatiestand ook meer uitleg over de recreatieve en landschappelijke transformatie die de Demervallei de komende jaren zal ondergaan. Het toekomstbeeld van de Demer- en Laakvallei vind je op de prachtig geïllustreerde overzichtskaart die je hier gratis kan bestellen.

De Demerdagen gemist? Geen nood, de Demerontmoetingsplaatsen zijn het hele jaar door vrij toegankelijk. Samen met Toerisme Vlaams-Brabant ontwikkelden we per locatie een wandeling om de omgeving te verkennen. De wandellussen variëren van 5 tot 11 km. Je kan de wandelkaarten hier downloaden.

Meer weten over de Demerontmoetingsplaatsen?
Merlijn Gijbels
projectcoördinator Strategisch Project Demervallei
016 61 92 27 of 0490 42 08 44
merlijn.gijbels@rlnh.be