Landschapszorg

Het Noord-Hagelandse landschap wordt gekenmerkt door een aantal elementen die doorheen de geschiedenis spontaan maar ook door toedoen van de mens ontstaan zijn. Daarom zetten wij ons in om door landschapszorg de eigenheid van dit landschap te behouden en te herstellen.

Landschapszorg bevorderen is de missie van de landschapsanimator. Hij motiveert en ondersteunt de streekbewoners om ons uniek landschap in stand te houden. Landschapsteams helpen bij de aanleg en het beheer van kleine landschapselementen zoals hoogstamboomgaarden, hagen en houtkanten, knotbomen, poelen en dreven. Ook wordt er samengewerkt voor het behoud van ons cultuurhistorisch erfgoed en het herstel van kasteelparken in de regio.

Ook voor u!
Particulieren, verenigingen en gemeentebesturen kunnen een beroep doen op de landschapsanimator. Dus contacteer ons met jouw ideeën en vragen rond landschapszorg en we helpen je graag met advies of het uitwerken van een concreet plan.

Kostenplaatje?
Advies en projectbegeleiding kost niets. Van de werken zelf betaalt de aanvrager slechts een deel van de kosten dankzij subsidies van het Agentschap Onroerend Erfgoed van de Vlaamse Gemeenschap.

Meer weten?
Stefan Smets, landschapsanimator
T 016 61 92 23 of stefan.smets@rlnh.be