Natuurrecreatie

Landschapswandelingen Noord-Hageland
Verken al wandelend de regio Noord-Hageland via onze tien landschapswandelingen. Stuk voor stuk laten ze je kennismaken met typische landschappen en natuurgebieden.

We willen je als bezoeker maximaal laten genieten van natuur en landschap onderweg. Maar uiteraard met aandacht voor de draagkracht van het gebied. Daarom werd in overleg met natuurverenigingen, terreinbeheerders en natuurwachters gezocht naar de mooiste, maar ook minst kwetsbare trajecten.

De wandellussen lopen vooral over onverharde paden. Dat maakt aangepast schoeisel noodzakelijk. In bepaalde seizoenen zijn sommige deeltrajecten misschien zelfs wat avontuurlijk. Maar aangepaste infrastructuur zoals knuppelpaden, draaipoortjes of klaphekjes helpen je om van je natuurtocht een fijne belevenis te maken.

Door te kiezen voor een landschapswandeling kies je voor een parcours dat met zorg en respect voor onze omgeving werd uitgestippeld!


Deze tien landschapswandelingen zijn gebundeld in een handige wandelbox. Je kan de box voor 9 euro aankopen bij Toerisme Vlaams-Brabant, de lokale toeristische diensten of hier bestellen.

 

Deze landschapswandelingen zijn gerealiseerd in het kader van het Europees interreg IIIa project Groene Woud - Groen Hage(n)land.