vrijdag 1 september 2017
Cursus 'zomersnoei van hoogstamfruitbomen'
> Tielt-Winge
Je fruitbomen snoeien is belangrijk om ze gezond te houden!

Een boomgaard aanplanten is één ding. Het onderhoud ervan is vaak een hinderpaal voor veel mensen. En wat te doen met oudere fruitbomen? Daarom organiseerden we in februari een wintersnoeicursus. De deelnemers leerden hoe je een fruitboom de juiste vorm geeft en hoe je oudere bomen correct snoeit.

Maar ook in de zomer kan je snoeiwerken verrichten! Daarom plannen we in samenwerking met de Nationale Boomgaardenstichting een gratis praktijkles 'Zomersnoei van hoogstamfruitbomen' op vrijdag 1 en op zaterdag 2 september. Zaterdag is reeds volzet. In onze hoogstamboomgaard geeft een professionele snoeier toelichting bij de verschillende snoeitechnieken en de snoeimaterialen.

Praktisch
vrijdag 1 van 12.30 u. tot 16 u.

Locatie 
boomgaard naast Huize Hageland
Oudepastoriestraat 22 in 3390 Tielt-Winge

Info en inschrijvingen 
Stefan Smets, landschapsanimator 
T 016 61 92 23 of stefan.smets@rlnh.be
Vermeld bij je inschrijving je naam, adres, telefoonnummer en mailadres.

OPGELET: Het aantal plaatsen is beperkt, inschrijven is noodzakelijk om zeker te zijn van een plaatsje!
Inwoners van ons werkingsgebied (
Aarschot, Begijnendijk, Bekkevoort, Diest, Holsbeek, Lubbeek, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Tielt-Winge en Tremelo) krijgen voorrang.

Ik schrijf me in voor vrijdag 1 september 2017

 

 

 

Deze zomersnoeicursus is een organisatie van het Regionaal Landschap Noord-Hageland vzw in samenwerking met de Nationale Boomgaardenstichting en gemeente Tielt-Winge. Met financiële ondersteuning van de provincie Vlaams-Brabant