dinsdag 12 september 2017
Twee laatste Demerpoorten in opbouw
> Diest en Werchter

Na de platboot in Zichem, de brug in Betekom en de picknicktafel in Langdorp zetten de ontwerpers van Art-Ex hun mooie werk verder in Diest en Werchter.
Op het Diestse Boerenkrijgplein, achter de Petrolpoort, komen sinds lange tijd opnieuw kanonnen. Dit keer zonder militaire of defensieve doeleinden, maar als rustig gelegen uitkijkpunt over de Demervallei. En in Werchter, net voor de monding van de Demer in de Dijle, bouwen we vanaf de dijk aan een kronkelend wandelpad doorheen de kruinen van de bomen. Met een prachtig weids uitzicht als beloning!

Drie gerealiseerd, nog twee te gaan...
De picknickboot in Zichem werd in juni al officieel geopend. Op 29 augustus waren de ontmoetingsplaatsen in Betekom en Langdorp aan de beurt voor een plechtige voorstelling aan pers en genodigden.
In Betekom werd de brug over de Demer in een nieuw jasje gestoken, met het tolhuisje als knipoog naar het verleden. Er doen al geruchten de ronde dat het tolhuisje de bijnaam selfie-huisje gaat krijgen. In Langdorp is er vlak langs de Demer, nabij de nieuwe kano-kajak trap en met een prachtig zicht op de vallei, een nieuwe meanderende picknickbank uitgebouwd, die aan maar liefst 100 mensen plaats biedt.
Tegen oktober zijn de laatste twee ontmoetingsplaatsen in Diest en Werchter ook afgewerkt!


Officiële inhuldiging van de Demerbrug in Betekom


Nieuwe unieke picknickplaats in Langdorp

Meer weten over het project 'Ontmoet de Demer'?
Joost Eens, coördinator Strategisch Project Demervallei
016 61 92 27 of joost.eens@rlnh.be

Of lees eerder verschenen nieuwsberichten:
http://www.rlnh.be/twee-nieuwe-demerpoorten-opbouw
http://www.rlnh.be/unieke-platbodem-aangemeerd-zichem
http://www.rlnh.be/start-bouw-van-de-eerste-ontmoetingsplaatsen-aan-de-demer
http://www.rlnh.be/ontmoet-de-demer-0