Feestwandelingen 25 jaar RLNHVerschillende locaties in Noord-Hageland

Startplaats
Delen

Feestwandelingen

In 2018 vierden we ons 25-jarig bestaan. We trokken in de zomer elke vrijdagavond op pad, telkens in een andere gemeente van onze werkingsgebied. Enthousiaste vrijwilligers van de vrijetijdsorganisatie PASAR vzw leidden de wandelaars langs de mooiste plekjes. Ze passeerden ook langs enkele locaties waar het Regionaal Landschap de voorbije jaren landschapswerken heeft verricht om de streek nóg aantrekkelijker te maken. Ontdek hieronder de 10 wandelingen.  Elke lus is tussen de 6 à 8 km lang.

Gelrode, een stukje heuvelend Hageland

In Noord-Hageland wisselen ijzerzandsteenheuvels en natte valleien elkaar af. In Gelrode maak je op wandelafstand kennis met deze schitterende landschapselementen. Deze wandeling neemt je mee over de Eikelberg naar de turfputten en Vorsdonkbos.

Download route

Baal, Koesterplek van de bruine vuurvlinder

IJzerzandsteenheuvel ‘Balenberg’ herbergt een 7 ha groot beuken- en eikenbos. Een zeldzame fladderaar vertoeft hier graag. Benieuwd? Vertrek aan het Sven Nys Cycling Center en ontdek al wandelend het landschap op en rond de Balenberg!

Download route

De Hermansheuvel, een mozaïek om te ontdekken

Assent is een deelgemeente van Bekkevoort en herbergt ‘Wissenbeemd’ dat verkozen is tot het mooiste plekje van de gemeente. Je wandelt doorheen de Begijnenbeekvallei, over de Hermansheuvel, langs boomgaarden en holle wegen.

Download route

Averbode bos en heide, topnatuur in je buurt!

Na deze wandeling heeft het natuurgebied Averbode Bos & Heide geen geheimen meer voor jullie.
We ontdekken dreven, ontluikende heide en vennen.

Download route

Lubbeek, adellijke natuur

Lubbeek herbergt enkele prachtige kasteeldomeinen. Geniet onderweg van landelijke vergezichten en klim naar de top van het Kalvariebos.

Download route

Diest, schildwacht van de Demervallei

Deze wandeling leidt je mee doorheen deze vestingstad, waar de Demer sinds enkele jaren weer zichtbaar is in het centrum.

Download route

Holsbeek, op pad met ridder Pynnock

Het kasteeldomein van Horst is alom gekend. Maar er valt nog veel meer te ontdekken in Holsbeek! Je wandelt door holle wegen, langs beekjes en je passeert de pastorie van Sint-Pieters-Rode. En wie weet kom je onderweg een zingende veldleeuwerik tegen.

Download route

Rotselaar, langs Demer en Dijle

Duik mee in de wondere wereld van wandelen met een GPS in de mooie valleien van Demer en Dijle.

Download route

Betekom, een mix van natuur en cutuur

Wandelen in de natuur is een feest! Aarzel niet en ontdek de mooie streek rond Demer, Laak en Molenberg.

Download route

Tielt-Winge, in het spoor van de seizoensarbeider

Je ontdekt hoe seizoensarbeiders naar hun werk trokken. Door holle wegen en in een prachtig landschap stap je via het Walenbos naar de vallei van de Tieltse Motte. Onderweg passeer je de iconische Vlooybergtoren.

Download route
© Lander Loeckx
Vorsdonkbos
© Wouter Pattyn
© Eric Malfait
© Joris Jambé
© Wim Boonen