Wandelnetwerken in Noord-HagelandVerschillende locaties in Noord-Hageland

Startplaats

1820km

Afstand
Delen

Wandelnetwerk Hagelandse heuvels en valleien

Het Hageland, dat is een wandelland bij uitstek. Dit oostelijke deel van de provincie Vlaams-Brabant is landelijk, hartelijk, met charmante dorpen en stadjes en een verrassend rijke natuur. 

Het wandelgebied Hagelandse Heuvels ligt in het hart van deze mooie streek, ruwweg tussen kunststad Leuven en het levendige Aarschot en telt maar liefst 780 km wandeltrajecten volgens het knooppuntenprincipe.

© Lander Loeckx

Wandelnetwerk de Merode

Wandelnetwerk de Merode strekt zich uit over 3 provincies (Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg) en 9 gemeenten (Aarschot, Diest, Geel, Herselt, Hulshout, Laakdal, Scherpenheuvel-Zichem, Tessenderlo en Westerlo). De vlakke Antwerpse en Limburgse Kempen en het heuvelachtige Hageland vormen het fotogenieke decor. Naast heel wat groen - van heidestroken tot loofbossen, van duinengordels tot moerassige turfgronden - stap je tijdens je wandeling langs kastelen, abdijen en pittoreske dorpspleintjes.
 

Wandelnetwerk Demer en Dijle

Wandelnetwerk Demer en Dijle telt 340 kilometer wandelpaden in de gemeenten Aarschot, Begijnendijk, Boortmeerbeek, Haacht, Herent, Kampenhout, Keerbergen, Kortenberg, Rotselaar en Steenokkerzeel.

De routes lopen door een gebied met moerassen, bossen, graslanden en landbouw. Met de samenvloeiing in Werchter vormen de Demer en de Dijle een verbinding tussen het Hageland en het Dijleland. In deze regio kan je uitwaaien op de dijk, maar evengoed genieten van een uniek stukje natuur in de groene vallei. Op acht locaties zijn er verschillende speeltuigen gezet langs het wandelpad om wandelen aantrekkelijker te maken voor kinderen. In onder meer Begijnendijk en Rotselaar vind je een houten evenwichtsparcours.

© Lander Loeckx
© Lander Loeckx
© Lander Loeckx
© Lander Loeckx