Bestel een gratis zakje bloemenzaad!

Bestel een gratis zakje bloemenzaad en ga aan de slag!

Wie een bloemenakker zaait, kan genieten van kleurrijke bloemenpracht en helpt de bijen overleven. Bestel een gratis zakje bloemenzaad en ga aan de slag!Terug naar overzicht

Lente

Seizoen
Delen

Stuifmeelrijke bloemen zijn de ideale maaltijd voor bijen. Wie een bloemenakker zaait, kan zelf genieten van kleurrijke bloemenpracht en helpt de bijen overleven.

De (honing)bij is de belangrijkste bestuiver van fruit, tuinbouwgewassen en wilde planten. Daarom zetten de provincie Vlaams-Brabant, de gemeenten en de Regionale Landschappen zich in om, samen met de Vlaams-Brabanders, mee te helpen aan het overleven van de bij in onze regio.

Elk jaar engageren de Vlaams-Brabantse gemeenten en de Regionale Landschappen om bloemenzaad uit te delen aan de inwoners. Elke verpakking bevat 20 gram zaden voor bloemen zoals klaprozen, korenbloemen, boekweit, dille of koriander. Dat is voldoende voor het inzaaien van 40m². Wil je graag deze bloemenpracht in je eigen tuin? Stuur een mail naar bloemen@rlnh.be met je naam en je adresgegevens en wij bezorgen een zakje bloemenzaad in je brievenbus! 

Zo zaai je een bloemenakker!