Na het herstel van het dak was het tijd om de bezetting te herstellen. De cementering aan de voorzijde is nog in goede staat. Maar door slijtage en vocht kwam deze aan de zijgevels op een aantal plaatsen los. De aannemer sleep de aangetaste delen weg langs de lijn van de imitatievoegen. Hierbij werden de onderliggende materialen deels zichtbaar: witte zandsteen en baksteen.
De vraag rees of we de bezetting zouden vervangen of volledig verwijderen tot op de oorspronkelijke steen? Omdat de bakstenen in slechte staat zijn werd in het verleden gekozen om de gevel te bezetten. Daarnaast speelt het element van herkenning mee. De kapel staat al bijna 80 jaar in haar huidige vorm bekend. Daarom kozen de betrokken partners voor het vervangen en herstellen van de bezetting.
De aannemer zocht een mengeling die qua kleur en textuur zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke aanleunt. Uiteindelijk is het resultaat zeer geslaagd!
Verder herstelde hij enkele gebreken aan de tipgevel en de nisboog, bracht hij een nieuwe kalkverflaag aan en paste hij het slot aan.De beton aan de voorkant werd vervangen door oude blauwe hardsteen, afkomstig van oude zerken. Deze werden ter geschonken door de gemeente Bekkevoort.
De betonnen boord rond de rest van de kapel is weggehaald zodat tegen de fundering een waterkering kan geplaatst worden. Dan is het even wachten op de aanleg van een plantvak met lavakorrels in de plaats. Dit zal dienen om het regenwater op te vangen en vertraagd af te geven. Kleine maagdenpalm, enkele varens en salomonszegel zullen er een plaatsje in krijgen.