Wandeling in de kijker: Tieltse Mottewandeling

In 2024 zetten we iedere maand een wandeling uit Noord-Hageland in de kijker.Delen

Tieltse Mottewandeling in Tielt-Winge

In 2024 zetten de collega's iedere nieuwsbrief een wandeling uit Noord-Hageland in de kijker. Stefan kiest voor de Tieltse Mottewandeling.

Stefan: De Tielste Mottewandeling bestaat uit drie wandellussen van 10,5, 8,5 of 2,9 kilometer lang. Welke lus je ook kiest, je wordt telkens verrast door het afwisselend landschap met mooie uitzichten.

Op en af de ijzerzandsteenhellingen, door holle wegen, langs boomgaarden, door bos en velden, langs hooilandjes, over een oude tramroute, het Stenen Huis… Voor ieder wat wils. De oranje lus is mijn favoriet: als deel van mijn fietsroute naar het werk en terug, of al wandelend of lopend. Het is mooi om te zien hoe alles tijdens de seizoenen verandert. Binnenkort steken het gele speenkruid en de witte bosanemoon de kop op om eindelijk wat meer kleur in het winterse landschap te brengen. ((Bv. in holle wegen en het Kabouterbos.)) Iets om naar uit te kijken! Als kers op de taart kan je genieten van een schitterend uitzicht vanop de Vlooybergtoren. De startplaats van de wandelingen ligt trouwens aan Huize Hageland waar het RLNH haar kantoren heeft met het Kabouterbos in de achtertuin. Altijd welkom!