Wil jij de natuur een handje helpen? Graag!
Enkele poelen met hagen en houtkanten voor de kamsalamander, een hoogstamboomgaard voor eikelmuis en steenuil of een hooilandje voor de bruine vuurvlinder.
Of denk je aan een graanrand voor akkervogels, een gevarieerde bosrand voor dagvlinders of een dreef voor de ingekorven vleermuis?
We bekijken met jou de mogelijkheden, geven advies en stellen een plan op.
En samen zorgen we voor meer natuur, ook bij jou in de buurt.
Bijen gaan sterk achteruit en we willen hen een handje helpen door het voorzien van nestgelegenheid en voedsel
Lees meerDe kamsalamander wordt ook wel een waterdraak genoemd omwille van de opvallende kam op de rug bij de mannetjes tijdens de paringstijd.
Lees meerVleermuizen zijn zoogdieren die echt kunnen vliegen. Er zijn veel soorten vleermuizen.
Lees meerDe Sleedoornpage is door zijn warmoranje ondervleugels en markante witte lijnen niet moeilijk te herkennen.
Lees meerDe Bruine vuurvlinder is een zeer zeldzame soort van droge en vochtige schrale graslanden en op heiden met veel bloemen
Lees meerDe struikhei is een plant uit de heidefamilie. Struikhei komt voor op arme zandgronden en in kalkarme duinen en gebergtes boven de boomgrens.
Lees meerZoals hun naam reeds doet vermoeden, zijn akkervogels voor hun overleving en voortplanting afhankelijk van akkers.
Lees meerDe grote tijm is een struikachtige, vaste plant, die behoort tot de lipbloemenfamilie.
Lees meerWij willen werk maken van meer en beter bos!
Wil je jouw bos uitbreiden? Of ben je van plan nieuw bos aan te leggen? Dan begeleiden we je graag verder met je project!
Lees meerZonder bijen geen fruit! In de belangrijkste fruitregio's werkten we met zeven organisaties uit Nederland en Vlaanderen samen met meer dan 100 fruittelers, verschillende gemeenten en diverse andere actoren.
Interreg project 2B Connect hielp 70 bedrijven hun terreinen natuurgericht in te richten.
In de Demerstraat in Rotselaar herstelden we een vijvercomplex van 12 vijvers.
In Lubbeek werden eind oktober enkele dikke touwen over de Binkomstraat gehangen. Vreemd... waar houdt het Regionaal Landschap zich nu weer mee bezig?
Elk jaar planten de vierjarigen van de gemeente Tielt-Winge een boom in het geboortebos.
De geur van tijm doet ons meestal denken aan een lekker gerechtje, gekruid met een Provençaalse kruidenmix.
Bomen maken (tijdelijk) plaats voor bijen
Om een aantal soorten solitaire bijen een handje te helpen, hebben we in de gemeente Bekkevoort enkele taluds in een zestal holle wegen terug open gekapt.
Het pilootproject Loket Onderhoud Buitengebied Noord-Hageland ging van start op 1 juli 2020 en is een goedgekeurd project onder de PDPO III-maatrelen ‘Versterken omgevingskwaliteit en vitaliteit van het platteland’.
De Middenschool in Keerbergen gaat in 2020 en 2021 haar speelplaats vergroenen. Als startschot van het project hebben we op 25 oktober 2019 samen met de leerlingen 550 bloembollen geplant.
De directie, leerlingen, leerkrachten en klusjesman van het Montfortcollege in Rotselaar hebben de afgelopen jaren hun hoofden bij elkaar gestoken. Samen hebben ze nagedacht over een educatieve en biodiverse speelplaats.
In Lubbeek zal Regionaal Landschap Noord-Hageland samen met Ecowerf en Natuurpunt Lubbeek een oeverzwaluwwand aanleggen.
Provinciaal duurzaam biodiversiteitsproject ‘exotenbestrijding en slibruiming' aan een vijvercomplex in de Ernest Claesstraat te Zichem.
Regionaal Landschap Noord-Hageland | Huize Hageland, Oudepastoriestraat 22, 3390 Tielt-Winge | 016 63 59 54 | info@rlnh.be