Evenementen

woensdag 29 maart 2017
> Zoutleeuw
Tip: een jaarlijkse snoei van meidoornhagen reduceert het infectierisico op bacterievuur.

Bacterievuur is een plantenziekte die vooral fruittelers en boomkwekers zorgen baart. De ziekte komt echter niet alleen in boomgaarden voor. Naast appel- en perenbomen zijn nog andere planten in tuinen, parken, natuur- en landbouwgebied gevoelig voor de ziekte. In 2016 werd er heel wat bacterievuur vastgesteld. Tijd dus om even op te frissen hoe je het kan herkennen, verwijderen en voorkomen.

vrijdag 21 april 2017

Al ooit gehoord van roodgatjes, geeltipjes en slobkousbijen? Tijdens deze cursus leert Joeri Cortens van Natuurpunt CVN je alles over de voornaamste solitaire bijen!

zondag 23 april 2017
> Tielt-Winge
B(l)oeiend Hageland

Op stap tussen de bloesems van de fruitbomen. Picknicken op het sprekende picknickkleed. Met de kinderen op koesterzoektocht. Weetjes over solitaire bijen. Het pad van 'fruit aan de boom' tot in de fruitmand.... Een greep uit het b(l)oeiende programma van het Bloesemfeest op zondag 23 april. Benieuwd? Kom dan vanaf 13 u. naar Fruitbedrijf Van Hellemont in Meensel-Kiezegem!

dinsdag 25 april 2017
> infosessie Diest
Volop genieten van je tuin!

Tuinproblemen? Of zin in een nieuwe tuinuitdaging? De provinciale campagne ‘Leve de tuin. Volop genieten van jouw stukje groen’ brengt raad. De campagne start met een eerste infosessie in het provinciedomein Halve Maan in Diest met als thema ‘Verken je terrein’. We gaan dieper in op je tuinbodem en waarom je best uitpluist waar je tuin natter, droger, zonniger of schaduwrijker is.

zondag 21 mei 2017
> Aarschot
Water, landschap en beleving voorop tijdens deze Demerwandeling!

Op zondag 21 mei geven we het startschot voor onze eerste Demerwandeling in een reeks van drie. We genieten van het prachtige Demerlandschap terwijl we stappen langs (oude) demermeanders en in het Aarschots Vorsdonkbos. Af en toe houden we halt om het waterleven waar te nemen in de plaatselijke waterpartij. Op 25 juni trekken we naar Rotselaar en op 9 juli naar Zichem.

zondag 25 juni 2017
> Rotselaar
De Soldatenbrug over de Demer in Werchter

Tijdens deze tweede Demerwandeling herontdekken we een oude trekkersweg in Rotselaar en we stappen langs een demermeander misschien wel in het gezelschap van bevers. Af en toe houden we halt om er het waterleven waar te nemen.

zondag 9 juli 2017
> Zichem
Het Vierkensbroek vanuit de lucht.

Tijdens deze derde en laatste Demerwandeling stappen we naar het Vierkensbroek waar we gaan kijken naar pas heringerichte vijvers. We houden er halt om er het waterleven waar te nemen. Dit gebied is een mooi voorbeeld van vijverherstel in de Demervallei.