Evenementen

zondag 4 september 2016
> Demerparcours in Diest
Demerparcours aan de Ezeldijkmolen in Diest

Stad Diest organiseert een groot volksfeest om de heropening van de Demer te vieren. Langs het Demertraject in de binnenstad valt er van alles te beleven! In park Cerckel laat het Regionaal Landschap je via een familiezoektocht kennismaken met enkele koesterburen. Deze bedreigde dier- en plantsoorten krijgen nu weer meer kansen dankzij het openleggen van de Demer.

zondag 18 september 2016
> Op ontdekking in Noord-Hageland
Op verkenning in en rond 's Hertogenheide

Rode bosmieren, paarse heide en gele brem… stuk voor stuk bedreigde dier- en plantsoorten om te koesteren. Natuurgids Marc neemt heel de familie mee op tocht om samen te speuren naar deze koesterburen in en rond ’s Hertogenheide in Aarschot.
Al spelend, lerend en wandelend ontdekken we samen dit natuurgebied. We eindigen onze wandeltocht in het speelbos in het Kloesebos met een drankje en een lekkere versnapering.

donderdag 22 september 2016
> Diest

Wereldwijd merken we nu al belangrijke verschuivingen in de natuur
ten gevolge van klimaatverandering. Niet alleen fauna en flora, maar
ook de mens ondervindt effecten van een veranderend klimaat.
Zowel om de klimaatverandering terug te dringen als om ons
aan te passen, ondernemen we samen stappen. Deze zesdelige cursus
helpt je op weg om klimaatambassadeur te worden.

dinsdag 4 oktober 2016
> start persdagen
Laat je hoogstamfruit persen door de mobiele fruitpers.

Wil je genieten van het sap van het hoogstamfruit uit je tuin? Schrijf je dan in voor één van de persmomenten van de sapmobiel!

maandag 19 december 2016
> Tielt-Winge

Inheemse plantensoorten zijn belangrijk voor heel wat soorten insecten, andere ongewervelden, vogels en zoogdieren. Maar ook als mensen kunnen we gebruik maken van wilde planten, waarvan je de meeste soorten gewoon in je tuin kan kweken of we kennen ze als onkruid. Plantenkenner Luc Vanden Abeele legt uit welke onderdelen van deze planten je kan gebruiken, hoe je ze kan gebruiken en wat de meerwaarde voor onze voeding is.