Evenementen

zaterdag 6 augustus 2016
> parochiezaal Baal
Zoek mee naar deze Bruine vuurvlinder!

We gaan samen op zoek naar de bedreigde Bruine vuurvlinder. Deze fladderaar vliegt van begin mei tot midden juni en van begin juli tot eind augustus. Tijdens deze twee vliegperiodes trekken we erop uit in het potentieel leefgebied en zoeken we naar sporen van dit bijzonder vlindertje!

vrijdag 26 augustus 2016
> Tielt-Winge
In deze cursus leer je hoe je hoogstambomen correct snoeit.

Een boomgaard aanplanten is één ding. Het onderhoud ervan is vaak een hinderpaal voor veel mensen. En wat te doen met oudere fruitbomen? Daarom plannen we in samenwerking met de Nationale Boomgaardenstichting, een gratis praktijkles 'Zomersnoei van hoogstamfruitbomen' op vrijdag 26 en op zaterdag 27 augustus. Je kan kiezen uit een van de twee dagen. Een professionele snoeier geeft toelichting bij de verschillende snoeitechnieken en de snoeimaterialen.

zaterdag 27 augustus 2016
> Tielt-Winge
In deze cursus leer je hoe je hoogstambomen correct snoeit.

Een boomgaard aanplanten is één ding. Het onderhoud ervan is vaak een hinderpaal voor veel mensen. En wat te doen met oudere fruitbomen? Daarom plannen we in samenwerking met de Nationale Boomgaardenstichting een gratis praktijkles 'Zomersnoei van hoogstamfruitbomen' op vrijdag 26 en op zaterdag 27 augustus. Je kan kiezen uit een van de twee dagen. Een professionele snoeier geeft toelichting bij de verschillende snoeitechnieken en de snoeimaterialen.