maandag 21 november 2016
Plantseizoen gestart!
Onze landschapsteams starten met de eerste aanplantingen van dit plantseizoen.

Na een zeer milde start met prachtige herfstkleuren is de herfst nu echt ingeluid met de eerste najaarsstorm. Zodra de bladeren beginnen te
vallen, kan het plantseizoen stilaan van start gaan. Plantgoed wordt dan beschikbaar voor verkoop in de kwekerijen en onze landschapsteams kunnen op pad!

vrijdag 28 oktober 2016
Demerdag
> samen werken aan een mooie toekomst voor Demer en Laak
Alle partners actief in de vallei ondertekenden symbolisch de toekomstvisie voor Demer- en Laakvallei op de Demerdag

De provincie Vlaams-Brabant en het Regionaal Landschap Noord-Hageland vzw werken, samen met het Bekkenbestuur, de Vlaamse overheid en de gemeentebesturen van de Demergemeenten, aan een veilige, natuurlijke en recreatieve herinrichting van de Demer- en Laakvallei. Op vrijdag 28 oktober 2016 ondertekenden ze symbolisch de visietekst van het...

 
donderdag 27 oktober 2016
Gezocht: 24 klimaatpioniers.
> Boost jouw klimaatproject!
Boost jouw klimaatproject!

Ben jij zo'n burger met een beginnend klimaatproject? Of zet jij met jouw onderneming of wijkinitiatief in op klimaat? Wil jij jouw klimaatproject een extra boost geven? Laat de Burgerschool jou dan helpen om jouw project te doen groeien. De provincie Vlaams-Brabant zoekt 24 klimaatpioniers!

donderdag 8 september 2016
COOL! Van ijsberg tot winterhotel. IJskelders in Vlaams-Brabant.
> nieuwe brochure

In een tijd waarin mensen zonder koelkasten en diepvriezers leefden, bewaarde men ijs in ijskelders. Vandaag zijn deze grotachtige constructies een ideaal winterverblijf voor vleermuizen. Door deze herbestemming kan dit klein patrimonium toch bewaard blijven voor de toekomst.

donderdag 1 september 2016
Ontmoet de Demer
Bijzondere Demerplekjes worden unieke ontmoetingsplaatsen

De Demervallei van Diest tot Werchter is een parel van groen en erfgoed waar je dichtbij huis tot rust en ontspanning kan komen. Dankzij ondersteuning via het Platteland Plus programma zullen de vijf Demergemeenten, Toerisme Vlaams-Brabant en het Regionaal Landschap Noord-Hageland vijf unieke ontmoetingsplaatsen creëren aan de Demer.

vrijdag 19 augustus 2016
Extra bescherming voor vleermuizen in de abdij van Averbode
> ondertekening intentieverklaring
Ingekorven vleermuis

De gebouwen van Abdij Averbode zijn uitzonderlijk rijk aan vleermuizen. Verschillende partners werken samen om de bescherming van deze diertjes te garanderen. Op vrijdag 19 augustus 2016 ondertekenden afgevaardigden van Abdij van Averbode, Natuurpunt en het Regionaal Landschap Noord-Hageland een intentieverklaring over vleermuisvriendelijk...

maandag 5 september 2016
Zonnige zomersnoeicursus
> terugblik

Op onze zomersnoeicursus van vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus waren er in totaal 50 enthousiaste deelnemers van de partij. De lesgevers van de Nationale Boomgaardenstichting demonstreerden snoeitechnieken voor de verschillende soorten hoogstamfruitbomen waarna de deelnemers zelf de snoeischaar ter hand konden nemen.

maandag 27 juni 2016
Waarschuwingsbericht bacterievuur juni 2016

Dit jaar viel de bloei van het éénjarig hout van de appelvariëteiten en meidoorn in ideale weersomstandigheden voor infecties door bacterievuur. De huidige weersomstandigheden zijn uiterst gunstig voor verdere verspreiding van bacterievuur. Controleer nu uw waardplanten op aanwezigheid van bacterievuur.

maandag 6 juni 2016
Dag van het Park op het pastoriedomein Wezemaal
> terugblik
De regen kon de pret niet bederven!

Zondag 29 mei gingen de poorten van het pastoriedomein in Wezemaal open voor het publiek om de resultaten van de restauratie- en inrichtingswerken te bezichtigen. Ondanks het slechte weer konden de 150 bezoekers hun hartje ophalen aan de talrijke activiteiten.

dinsdag 31 mei 2016
Gerestaureerd kruis officieel ingehuldigd op kerkhof van Ourodenberg
> 360° Erfgoed
Gerestaureerd kruis op kerkhof Ourodenberg

Afgelopen vrijdag werd het gerestaureerde kruis op het kerkhof van Ourodenberg officieel ingehuldigd door gedeputeerde Monique Swinnen, door Julien Delauré, voorzitter Regionaal Landschap Noord-Hageland vzw en door schepenen Bob Verstraete en Christel Verlinden van stad Aarschot. Het Aarschots stadsbestuur besliste eind oktober 2014 om het...