donderdag 17 december 2015
Vacature erfgoedonderzoeker bouwkundig erfgoed WinAR en PORTIVA

WinAr (Bekkevoort, Haacht, Holsbeek & Rotselaar) zoekt samen met PORTIVA (Bierbeek, Hoegaarden, Glabbeek, Linter en Tienen) in het kader van hun erkenning als Intergemeentelijke Onroerende Erfgoed Diensten (IOED) een erfgoedonderzoeker bouwkundig erfgoed....

vrijdag 11 december 2015
Warme eindejaarswensen
Wensen voor 2016

Ook in 2016 werken wij samen aan een sterk draagvlak voor natuur en landschap. We wensen u alvast een warme kerst en een onvergetelijk 2016 toe!

vrijdag 11 december 2015
Heideherstel ’s-Hertogenheide
Eerste resultaten van herstelwerken
's Hertogenheide Aarschot

In het voorjaar werd gestart met herstelwerken op ’s Hertogenheide om de verbossing van de heide en de zgn. heischrale graslanden tegen te gaan. Op vier percelen van in totaal zo’n 4 hectare werd de houtige opslag gekapt en werden stroken ‘gechopperd’* om de heide te verjongen.

maandag 26 oktober 2015
Vacature projectmedewerker voor opstart Streekfonds Vlaamse Ardennen-Dender

Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen is op zoek naar een medewerker voor de opstart van een Streekfonds voor de regio Vlaamse Ardennen-Dender. Solliciteren kan nog tot en met 11 november 2015. Je vindt de vacature hier.

dinsdag 22 september 2015
Regionaal Landschap Noord-Hageland vzw
Jaarverslag 2014

Ontdek in deze publicatie meer over onze activiteiten van 2014.

Het Regionaal Landschap Noord-Hageland werkt integraal aan natuur en landschap in onze streek. We nodigen je uit om in deze publicatie onze activiteiten van 2014 te ontdekken.

vrijdag 7 augustus 2015
Cursus 'zomersnoei van hoogstamfruitbomen'

Op vrijdag 28 augustus en zaterdag 29 augustus kan je deelnemen aan de gratis snoeicursus hoogstamfruit. Schrijf je hier in voor 25 augustus. 

dinsdag 24 februari 2015
Heideherstel 's-Hertogenheide
> start werken
's-Hertogenheide omstreeks 1985

De komende weken werken we in ’s-Hertogenheide om de aanwezige heide in stand te houden.  Eerst verwijderen we de jonge bomen die de heide de laatste jaren hebben ingepalmd.  Daarna verjongen we de oude struikheide door grote delen van de heide te ‘chopperen’, dit is het diep maaien van de vegetatie.

Winnaar verhalenwedstrijd Demervallei bekend!
'Langs de Demer in Aarschot...'
De brug 'Demersprong' in Aarschot

'Langs de Demer in Aarschot...' is het winnende verhaal van de verhalenwedstrijd over de Demervallei. Schrijfster Daisy Ver Boven wint een tweedaags arrangement in de Langdorpse B&B De Meren. Bovendien zal haar verhaal pronken op de voorpagina van onze volgende Demerkrant!

Wij zijn verhuisd!

Ons nieuw adres: Oudepastoriestraat 22.3390 Tielt-Winge

vrijdag 19 september 2014
Studiedag ijzerzandsteen
> terugblik
Experten benadrukken het belang van ijzerzandsteen voor de regio

Op vrijdag 19 september verwelkomden we maar liefst een 100-tal geïnteresseerden op de studiedag 'Diestiaan ijzerzandsteen, van Demergotiek tot restauratieproblematiek' . Experten benadrukten het belang van ijzerzandsteen voor de regio, ook het voorkomen, het historisch gebruik en de ontginning werden onder andere toegelicht.