dinsdag 11 september 2018
Feestwandelingen: een terugblik
> 25 jaar
900 deelnemers stapten mee met onze zomerse feestwandelingen

Nu de dagen al flink gekort zijn, hebben we ook de pagina omgeslagen van onze zomerse feestwandelingen i.s.m. de vrijetijdsorganisatie Pasar. Naar aanleiding van ons 25-jarig bestaan gingen we elke vrijdagavond op pad in een andere gemeente van ons werkingsgebied. In totaal stapten zo’n 900 deelnemers mee met ons deze zomer. Zij werden...

dinsdag 11 september 2018
Leendert is onze nieuwe landschapsarchitect

Sinds 1 september versterkt Leendert Quintens ons team als projectmedewerker 'doelgroepen en landschap'. Hij neemt de rol van creatieve duizendpoot op zich: van het inrichten van een klein groen plekje tot het ontwerpen van een speelbos. Op termijn zal hij dergelijke projecten van a tot z begeleiden.

Behaag je tuin
> samenaankoop streekeigen plantgoed
Behaag je tuin!

85% van de Vlaams-Brabanders heeft een tuin. Grote kans dus dat jij er ook één hebt. Dan is de samenaankoop ‘Behaag je tuin’ iets voor jou! Want jouw tuin, hoe groot of klein ook, kan al een verschil maken voor natuur en klimaat. Hoe? Plant een boom, haag of klimplant. Samen zorgen we zo voor meer groen. En dat is goed voor mens en dier. Maak...

donderdag 26 juli 2018
Natuurherstel weekendvijvers
> Demerstraat Rotselaar
Hoog tijd voor natuurherstel aan de vijvers in de Demerstraat!

Een complex van 11 vijvers in de Demerstraat in Rotselaar vormen een thuis voor heel wat bijzondere watergebonden dieren zoals de ijsvogel, de kleine watersalamander, de kleine spinnende watertor… Deze dieren hebben het erg moeilijk om te overleven omdat de vijvers nagenoeg helemaal in de schaduw zijn te komen liggen. Vandaar dat we samen met...

Plant een iep voor de iepenpage!
> Lubbeek en Tielt-Winge
De iepenpage, een bedreigde dagvlinder

De iepenpage is een zeldzame dagvlinder die momenteel erg kwetsbaar is. Zoals de naam al doet vermoeden, lusten de rupsen enkel bladeren van iep. Helaas is deze boom door de iepenziekte sterk verminderd in aantal.

Leerlingen plantten speelbos aan in Molenstede
> interview gedeputeerde Tie Roefs
Enthousiaste leerlingen aan het werk!

De leerlingen van de basisschool in Molenstede plantten onlangs hun speelbos aan. Gedeputeerde Tie Roefs licht toe waarom meer en meer scholen in Vlaams-Brabant hun gebetonneerde speelplaatsen omvormen tot groene speelzones.

dinsdag 12 juni 2018
Demerkracht, een hele zomer lang
> Demerdagen
Wandelen doorheen de boomkruinen in Werchter

Deze zomer staan onze Demergemeentes extra in de schijnwerpers tijdens de Demerdagen! Kom naar de gloednieuwe ontmoetingsplaatsen voor een dag vol ontspanning. Zondag 17 juni verwachten we jou aan de Demeroever in Langdorp.

De Laak, een vallei vol kansen
De Laak, een vallei vol kansen

De Vlaamse Landmaatschappij selecteerde ons voorstel ‘de Laak: een vallei vol kansen’ als een van de veertien initiatieven voor het project WaterLandSchap. We zullen de komende maanden samen met onze partners het projectvoorstel verder uitwerken.

maandag 5 februari 2018
Meanderende lichtstroom doorbreekt duisternis
> Demerbrug Betekom
Kunstig verlichte Demerbrug

Ter hoogte van de Demerbrug te Betekom breken prachtig meanderende lichtstromen overheen het water de kille duisternis. Aan weerszijden van de brug werd ledverlichting in de balustrade verwerkt waardoor de afgebeelde meanders in het kunstwerk ook ‘s nacht tot hun recht komen.

dinsdag 6 februari 2018
Heringericht weideperceel: nieuw toevluchtsoord voor allerlei dieren!
> Kaggevinne
Deze kastanjehouten constructie beschermt de boomstammen tegen vraat door paarden en schapen.

In Kaggevinne in de buurt van de 'Dikke Eik' hebben we op vraag van de eigenaar een weideperceel mooi heringericht. Dankzij de aanplant van een gemengde haag, fruitbomen, hoogstamzomereiken en -hazelaars vinden tal van vogels en andere diersoorten nieuwe schuil- en voedselplaatsen!