maandag 27 juni 2016
Waarschuwingsbericht bacterievuur juni 2016

Dit jaar viel de bloei van het éénjarig hout van de appelvariëteiten en meidoorn in ideale weersomstandigheden voor infecties door bacterievuur. De huidige weersomstandigheden zijn uiterst gunstig voor verdere verspreiding van bacterievuur. Controleer nu uw waardplanten op aanwezigheid van bacterievuur.

maandag 6 juni 2016
Dag van het Park op het pastoriedomein Wezemaal
> terugblik
De regen kon de pret niet bederven!

Zondag 29 mei gingen de poorten van het pastoriedomein in Wezemaal open voor het publiek om de resultaten van de restauratie- en inrichtingswerken te bezichtigen. Ondanks het slechte weer konden de 150 bezoekers hun hartje ophalen aan de talrijke activiteiten.

dinsdag 31 mei 2016
Gerestaureerd kruis officieel ingehuldigd op kerkhof van Ourodenberg
> 360° Erfgoed
Gerestaureerd kruis op kerkhof Ourodenberg

Afgelopen vrijdag werd het gerestaureerde kruis op het kerkhof van Ourodenberg officieel ingehuldigd door gedeputeerde Monique Swinnen, door Julien Delauré, voorzitter Regionaal Landschap Noord-Hageland vzw en door schepenen Bob Verstraete en Christel Verlinden van stad Aarschot. Het Aarschots stadsbestuur besliste eind oktober 2014 om het...

vrijdag 11 december 2015
Heideherstel ’s-Hertogenheide
Eerste resultaten van herstelwerken
's Hertogenheide Aarschot

In het voorjaar werd gestart met herstelwerken op ’s Hertogenheide om de verbossing van de heide en de zgn. heischrale graslanden tegen te gaan. Op vier percelen van in totaal zo’n 4 hectare werd de houtige opslag gekapt en werden stroken ‘gechopperd’* om de heide te verjongen.

Op pad langs de unieke bouwstenen van Noord-Hageland
> ontdek de nieuwe ijzerzandsteenroutes
De ijzerzandsteengroeve Wijngaardberg

Overal in het Hageland stuit je op ijzerzandsteen. Van kerken, woonhuizen en tuinmuurtjes tot oude groeves en holle wegen in het landschap. Ga zelf op zoek naar deze roestbruine bouwsteen van het Hageland via deze nieuwe thematische ontdekkingstochten!

Uniek boek over Regionale Landschappen in Vlaanderen
door Johan Van Den Bosch
Een inspiratiebron voor iedereen die bij natuur- en landschapszorg betrokken is...

Regionale landschappen in Vlaanderen. Waar komen ze vandaan? Hoe passen ze in het natuur- en landschapsbeleid? Waar staan ze vandaag en hoe verhouden ze zich tot Europese ontwikkelingen? En vooral: waar kan het met die instrumenten voor een geïntegreerd buitengebiedbeleid naartoe?