Holsbeek kleurt speelpleinen groen
Chiroleden planten boompjes aan voor een groen speelterrein!

De provincie Vlaams-Brabant, de gemeente Holsbeek en het Regionaal Landschap Noord-Hageland kleuren zes speelterreinen in Holsbeek groen. Op zondag 26 november was het openbare chiroterrein in Kortrijk-Dutsel als eerste aan de beurt. Alle chiroleden staken de handen uit de mouwen en plantten enthousiast hagen, heggen, bomen en een bosrand aan...

woensdag 13 december 2017
Vijfde en laatste Demerbaken in de maak
Het vijfde Demerbaken in constructie

Het barre winterweer maakt het werk er niet makkelijker op, maar niets weerhoudt de ontwerpers van Art-Ex ervan alle voorbereidingen te treffen voor het vijfde en laatste baken. De ontmoetingsplaats in Werchter is een waar huzarenstukje, met een wandelpad dat op een hoogte van maar liefst 2,5m perfect aansluit op de bestaande Demerdijk.

maandag 11 december 2017
Tentoonstelling 'Kunst voor natuur' met kinderzoektocht
> terugblik
Kunstige koesterburen

In het weekend van 9 en 10 december stelde Gerda Van Hoovels uit Lubbeek een veertigtal olieverfschilderijen tentoon waarbij onze koesterburen een hoofdrol spelen. Regionaal Landschap Noord-Hageland vzw ontwikkelde speciaal voor deze tentoonstelling een zoektocht waarbij de jonge bezoekers op zoek gingen naar de dieren.

maandag 20 november 2017
Droomatelier in Holsbeekse wijk Bergeveld
Wijkbewoners dromen van groene binnenpleintjes

Op zondagvoormiddag 19 november organiseerden we samen met de gemeente Holsbeek een droomatelier voor de inwoners van de wijk Bergeveld. Twee binnenpleintjes van de wijk werden opgenomen in het Holsbeeks speelweefsel waarbij zes locaties in de gemeente Holsbeek worden opgewaardeerd ten gunste van de biodiversiteit en belevingswaarde.

maandag 20 november 2017
Kanonnen op het Diestse Boerenkrijgplein
> nieuw Demerbaken in Diest
Kanon als plaats van rust met een prachtig uitzicht op het Demerlandschap!

Ontdek op het Boerenkrijgplein in Diest een nieuwe ontmoetingsplaats! Twee unieke zitkanonnen bieden een prachtige blik op het Demerlandschap. Ooit stonden de soldaten van de stad Diest hier op het Boerenkrijgplein klaar om de optrekkende vijand te bestoken met kanonvuur. Hoe zij de Demer toen zagen kan je nu met eigen ogen zien.

maandag 20 november 2017
Webtip: regionalelandschappen.be
> nieuwe website
Vlaanderen is rijk aan 17 Regionale Landschappen

Op de nieuwe website www.regionalelandschappen.be ontdek je de zeventien regionale landschappen die Vlaanderen rijk is! Met één klik op de kaart kom je bij het Regionaal Landschap van jouw gemeente uit.

maandag 20 november 2017
Meer natuur in een stedelijk landschap
> nieuwe inspiratiegidsen
De nieuwe gidsen inspireren je tot vergroeningsprojecten!

Hoe maken we onze dorpen en steden opnieuw groener en leefbaarder? Laat ons tuinen, bedrijventerreinen, speelplaatsen, begraafplaatsen en tuinen van scholen en zorginstellingen samen groen kleuren. Een kleine actie maakt al een verschil!

dinsdag 24 oktober 2017
Opknapbeurt voor verlaten weekendvijvers
> Rotselaar
Lichtrijke vijvers herbergen veel meer soorten planten en dieren.

De provincie Vlaams-Brabant keurde ons project goed om te investeren in het natuurherstel van een verlaten vijvercomplex in Rotselaar-Heikant. In het voorjaar 2018 starten we daar met het kappen van naaldhout en uitheemse soorten om zo meer lichtinval te creëren op de vijvers.

dinsdag 24 oktober 2017
Zichemse poort: van vergeten restruimte tot bloeiend oeverparkje
> Diest
Dit voorjaar plantte ons landschapsteam gemengde hagen aan om de biodiversiteit te vergroten.

Het bedrijf Toyota Parts Centre Europe Diest wil een steentje bijdragen om de biodiversiteit en de levenskwaliteit in Diest te verhogen. Samen met de stad Diest kozen we het terrein aan de Zichemse poort uit om te transformeren tot een fleurig oeverpark aan het water.

maandag 9 oktober 2017
Van appel tot sap....
> terugblik
Een spannende fruitrace in de boomgaard!

Veel animo aan Huize Hageland tijdens de eerste week van oktober met de komst van de sapmobiel! Inwoners van ons werkingsgebied lieten hun appels persen tot lekker appelsap. Schoolkinderen speelden de boomgaardenrace, verzamelden appels in onze boomgaard en ontdekten de werking van sapmobiel. En appels proeven hoorde er natuurlijk ook bij!...