dinsdag 24 oktober 2017
Opknapbeurt voor verlaten weekendvijvers
> Rotselaar
Lichtrijke vijvers herbergen veel meer soorten planten en dieren.

De provincie Vlaams-Brabant keurde ons project goed om te investeren in het natuurherstel van een verlaten vijvercomplex in Rotselaar-Heikant. In het voorjaar 2018 starten we daar met het kappen van naaldhout en uitheemse soorten om zo meer lichtinval te creëren op de vijvers.

dinsdag 24 oktober 2017
Zichemse poort: van vergeten restruimte tot bloeiend oeverparkje
> Diest
Dit voorjaar plantte ons landschapsteam gemengde hagen aan om de biodiversiteit te vergroten.

Het bedrijf Toyota Parts Centre Europe Diest wil een steentje bijdragen om de biodiversiteit en de levenskwaliteit in Diest te verhogen. Samen met de stad Diest kozen we het terrein aan de Zichemse poort uit om te transformeren tot een fleurig oeverpark aan het water.

maandag 9 oktober 2017
Van appel tot sap....
> terugblik
Een spannende fruitrace in de boomgaard!

Veel animo aan Huize Hageland tijdens de eerste week van oktober met de komst van de sapmobiel! Inwoners van ons werkingsgebied lieten hun appels persen tot lekker appelsap. Schoolkinderen speelden de boomgaardenrace, verzamelden appels in onze boomgaard en ontdekten de werking van sapmobiel. En appels proeven hoorde er natuurlijk ook bij!...

maandag 25 september 2017
Speelbos 'De Hulst'
> terugblik
Gezellig samen film kijken in het nieuwe speelbos

Een mooie zaterdagavond, eind september…
Een bos in Bekkevoort: takken, wilgenhutten en boomstammen…
Gemeente Bekkevoort, IGO en het Regionaal Landschap Noord Hageland openden met heel veel trots het speelbos ‘ De Hulst’.

Poelen vol waterleven
> Rotselaar
Deze poel is een jaar geleden aangelegd.

Vorig najaar legden we in Rotselaar drie grotere poelen aan met verschillende dieptes. Minder dan een jaar na de werken hebben we al een tiental waterplanten aangetroffen en zijn de eerste waterdieren al gearriveerd!

maandag 4 september 2017
Boeiende familietocht doorheen Webbekoms Broek
> terugblik
Een familiewandeling op kindermaat

Wist je dat bruine kikkers ook groen kunnen zijn? En dat er gele bloemen groeien in het Webbekoms broek? Of dat de deuropeningen in de Diestse wallen voor kleine mensen zijn gebouwd? Dit en nog veel meer kwamen de 45 deelnemers tijdens de familiewandeling in het Webbekoms Broek te weten dankzij onze natuurgidsen Marc en Jean-Pierre!

Steunpunt Bos van start in Noord-Hageland
> Jan Wauters
Jan Wauters, Provinciaal Steunpunt Bos

Op 1 september is Jan Wauters van start gegaan als bosmedewerker regio Noord-Hageland van het Provinciaal Steunpunt Bos. Boseigenaars kunnen steeds bij hem terecht voor advies en ondersteuning rond bosbeheer en bosbeheerwerken en voor administratieve ondersteuning bij kapmachtigingen of natuurbeheerplannen.

dinsdag 12 september 2017
Twee laatste Demerpoorten in opbouw
> Diest en Werchter
Twee grote kanonnen met zicht op de Demer komen op het Boerenkrijgplein in Diest.

In het atelier zijn de voorbereidende werken van de laatste twee ontmoetingsplaatsen aan de Demer nu ook gestart! Op het Boerenkrijgplein in Diest komen sinds lange tijd opnieuw kanonnen. Dit keer zonder militaire of defensieve doeleinden, maar als rustig gelegen uitkijkpunt. En in Werchter bouwen we aan een kronkelend wandelpad doorheen de...

vrijdag 4 augustus 2017
Restauratie Spikdoornkapel nadert einde
> Meensel-Kiezegem
De bepleistering van het interieur wordt nu hersteld.

Ondertussen nadert de restauratie van de Spikdoornkapel in Meensel-Kiezegem haar einde. De bepleistering van het interieur wordt momenteel hersteld. Zodra dat klaar is, kan het altaar en het Mariabeeldje teruggeplaatst worden.

maandag 7 augustus 2017
Twee nieuwe Demerpoorten in opbouw
> Betekom en Langdorp
Werken aan een unieke picknicktafel in Langdorp

Na Zichem zijn de werken aan de twee volgende Demerpoorten volop aan de gang. De meanderende picknicktafel van zo'n 35 meter lang wordt in Langdorp de ontmoetingsplaats bij uitstek! En in Betekom wordt de Demerbrug in een nieuw kleedje van cortenstaal gestopt. Het kronkelend patroon zal 's avonds oplichten.