maandag 16 juli 2018
Kom jij ons team versterken?
startjobmedewerker landschapsarchitect

We zijn op zoek naar jong talent! Net afgestudeerd als landschapsarchitect? Of reeds een eerste werkervaring opgedaan? Als startjobmedewerker kom je terecht in een enthousiast team en werk je samen aan projecten op het snijvlak van natuurbehoud en- ontwikkeling, landschapszorg en natuurrecreatie.

Leerlingen plantten speelbos aan in Molenstede
> interview gedeputeerde Tie Roefs
Enthousiaste leerlingen aan het werk!

De leerlingen van de basisschool in Molenstede plantten onlangs hun speelbos aan. Gedeputeerde Tie Roefs licht toe waarom meer en meer scholen in Vlaams-Brabant hun gebetonneerde speelplaatsen omvormen tot groene speelzones.

dinsdag 12 juni 2018
Demerkracht, een hele zomer lang
> Demerdagen
Wandelen doorheen de boomkruinen in Werchter

Deze zomer staan onze Demergemeentes extra in de schijnwerpers tijdens de Demerdagen! Kom naar de gloednieuwe ontmoetingsplaatsen voor een dag vol ontspanning. Zondag 17 juni verwachten we jou aan de Demeroever in Langdorp.

De Laak, een vallei vol kansen
De Laak, een vallei vol kansen

De Vlaamse Landmaatschappij selecteerde ons voorstel ‘de Laak: een vallei vol kansen’ als een van de veertien initiatieven voor het project WaterLandSchap. We zullen de komende maanden samen met onze partners het projectvoorstel verder uitwerken.

Pasar zomert in Noord-Hageland
> Feestwandelingen van 15 juni tot 17 augustus
Adembenemend én rustgevende feestwandelingen met Pasar

Regionaal Landschap Noord-Hageland blaast dit jaar 25 kaarsjes uit. Een ideale gelegenheid om de pracht van onze 10 streekgemeentes deze zomer te ontdekken tijdens een wekelijkse feestwandeling! Enthousiaste vrijwilligers van de vrijetijdsorganisatie Pasar leiden je elke vrijdagavond langs de mooiste plekjes van de streek.

maandag 5 februari 2018
Meanderende lichtstroom doorbreekt duisternis
> Demerbrug Betekom
Kunstig verlichte Demerbrug

Ter hoogte van de Demerbrug te Betekom breken prachtig meanderende lichtstromen overheen het water de kille duisternis. Aan weerszijden van de brug werd ledverlichting in de balustrade verwerkt waardoor de afgebeelde meanders in het kunstwerk ook ‘s nacht tot hun recht komen.

dinsdag 6 februari 2018
Heringericht weideperceel: nieuw toevluchtsoord voor allerlei dieren!
> Kaggevinne
Deze kastanjehouten constructie beschermt de boomstammen tegen vraat door paarden en schapen.

In Kaggevinne in de buurt van de 'Dikke Eik' hebben we op vraag van de eigenaar een weideperceel mooi heringericht. Dankzij de aanplant van een gemengde haag, fruitbomen, hoogstamzomereiken en -hazelaars vinden tal van vogels en andere diersoorten nieuwe schuil- en voedselplaatsen!

donderdag 18 januari 2018
Stad Aarschot laureaat van 'Natuur in je buurt'
> project 'Elzenhof, een groene stapsteen in bedrijvig Aarschot'
Park Elzenhof, een groene stapsteen in bedrijvig Aarschot

Een Natuur in je Buurt-project wil meer groen in het straatbeeld brengen. Met het project ‘Elzenhof, een groene stapsteen in bedrijvig Aarschot’ trekken de stad Aarschot en Regionaal Landschap Noord-Hageland vzw resoluut de kaart van meer en betere natuur in Aarschot. Met budgetten van het Europese Interreg-project 2B Connect, de provincie...

Gerenoveerde Spikdoornkapel in nieuw groen kader
> interview gedeputeerde Tom Dehaene
Nieuw groen kader voor gerenoveerde kapel

Samen met de gemeente Tielt-Winge en de provincie Vlaams-Brabant renoveerden we de Spikdoornkapel in Meensel-Kiezegem. Ook het omringende landschap staken we in een nieuw groen kleedje. We gingen langs bij Tom Dehaene, provinciaal gedeputeerde voor erfgoed, en vroegen hem waarom de provincie deze kapel uitkoos voor het project '360°-erfgoed...

donderdag 18 januari 2018
Start nieuwe coördinator Strategisch Project Demervallei
> Merlijn Gijbels
Merlijn Gijbels, nieuwe coördinator Strategisch Project Demervallei!

Begin januari startte Merlijn Gijbels als de nieuwe coördinator voor het ‘Strategisch Project Demervallei’. Hij volgt Joost Eens op, die nog tot maart Merlijn zal begeleiden en voor een vlotte overdracht zal zorgen.