dinsdag 14 maart 2017
Ontmoet de Demer
> Vijf poorten naar een uniek landschap
Onze voorzitter stelt samen met Toerisme Vlaams-Brabant en de ontwerpers de unieke Demerpoorten voor

Vanaf het najaar 2017 stoot je in Diest, Scherpenheuvel-Zichem, Langdorp, Betekom en Werchter op vijf landschapsherkenningspunten langs de Demer. Op dinsdag 14 maart stelden we samen met Toerisme Vlaams-Brabant, met enige trots de unieke ontwerpen voor!

Demerwandelingen met een blik op het waterleven
Water, landschap en beleving voorop tijdens deze Demerwandelingen!

Deze zomer organiseren we drie unieke landschapswandelingen in de Demervallei: op zondag 21 mei in Aarschot, op zondag 25 juni in Rotselaar en op zondag 9 juli in Zichem. Tijdens elke wandeling genieten we van het prachtige Demerlandschap. Af en toe houden we halt om het waterleven waar te nemen in de plaatselijke waterpartij.

Studio OMD

Op zondag 10 september is het weer Open Monumentendag. Tijdens het grootste monumentenfeest van Vlaanderen staat onroerend erfgoed centraal.

Infomarkten Demervallei
> Maak kennis met de toekomst van de Demer- en de Laakvallei
De Demer in Zichem

De gemeentelijke, provinciale en gewestelijke Demerpartners organiseren op dinsdag 21 februari in Aarschot, op donderdag 23 februari in Werchter en op woensdag 15 maart in Zichem een infomarkt over de Demervallei. Ze stellen er hun toekomstvisie over de Demer- en Laakvallei aan het grote publiek voor.


maandag 21 november 2016
Plantseizoen gestart!
Onze landschapsteams starten met de eerste aanplantingen van dit plantseizoen.

Na een zeer milde start met prachtige herfstkleuren is de herfst nu echt ingeluid met de eerste najaarsstorm. Zodra de bladeren beginnen te
vallen, kan het plantseizoen stilaan van start gaan. Plantgoed wordt dan beschikbaar voor verkoop in de kwekerijen en onze landschapsteams kunnen op pad!

vrijdag 28 oktober 2016
Demerdag
> samen werken aan een mooie toekomst voor Demer en Laak
Alle partners actief in de vallei ondertekenden symbolisch de toekomstvisie voor Demer- en Laakvallei op de Demerdag

De provincie Vlaams-Brabant en het Regionaal Landschap Noord-Hageland vzw werken, samen met het Bekkenbestuur, de Vlaamse overheid en de gemeentebesturen van de Demergemeenten, aan een veilige, natuurlijke en recreatieve herinrichting van de Demer- en Laakvallei. Op vrijdag 28 oktober 2016 ondertekenden ze symbolisch de visietekst van het...

 
donderdag 27 oktober 2016
Gezocht: 24 klimaatpioniers.
> Boost jouw klimaatproject!
Boost jouw klimaatproject!

Ben jij zo'n burger met een beginnend klimaatproject? Of zet jij met jouw onderneming of wijkinitiatief in op klimaat? Wil jij jouw klimaatproject een extra boost geven? Laat de Burgerschool jou dan helpen om jouw project te doen groeien. De provincie Vlaams-Brabant zoekt 24 klimaatpioniers!

donderdag 8 september 2016
COOL! Van ijsberg tot winterhotel. IJskelders in Vlaams-Brabant.
> nieuwe brochure

In een tijd waarin mensen zonder koelkasten en diepvriezers leefden, bewaarde men ijs in ijskelders. Vandaag zijn deze grotachtige constructies een ideaal winterverblijf voor vleermuizen. Door deze herbestemming kan dit klein patrimonium toch bewaard blijven voor de toekomst.

donderdag 1 september 2016
Ontmoet de Demer
Bijzondere Demerplekjes worden unieke ontmoetingsplaatsen

De Demervallei van Diest tot Werchter is een parel van groen en erfgoed waar je dichtbij huis tot rust en ontspanning kan komen. Dankzij ondersteuning via het Platteland Plus programma zullen de vijf Demergemeenten, Toerisme Vlaams-Brabant en het Regionaal Landschap Noord-Hageland vijf unieke ontmoetingsplaatsen creëren aan de Demer.

vrijdag 19 augustus 2016
Extra bescherming voor vleermuizen in de abdij van Averbode
> ondertekening intentieverklaring
Ingekorven vleermuis

De gebouwen van Abdij Averbode zijn uitzonderlijk rijk aan vleermuizen. Verschillende partners werken samen om de bescherming van deze diertjes te garanderen. Op vrijdag 19 augustus 2016 ondertekenden afgevaardigden van Abdij van Averbode, Natuurpunt en het Regionaal Landschap Noord-Hageland een intentieverklaring over vleermuisvriendelijk...