Pasar zomert in Noord-Hageland
> Feestwandelingen van 15 juni tot 17 augustus
Adembenemend én rustgevende feestwandelingen met Pasar

Regionaal Landschap Noord-Hageland blaast dit jaar 25 kaarsjes uit. Een ideale gelegenheid om de pracht van onze 10 streekgemeentes deze zomer te ontdekken tijdens een wekelijkse feestwandeling! Enthousiaste vrijwilligers van de vrijetijdsorganisatie Pasar leiden je elke vrijdagavond langs de mooiste plekjes van de streek.

donderdag 3 mei 2018
Word jij een van onze nieuwe collega's?
> twee boeiende vacatures

Voor de functie van startjobmedewerker 'doelgroepen en landschapszorg' zijn we op zoek naar jong talent met een passie voor landschap en natuur. Of wie weet word jij als nieuwe projectmedewerker 'bos en biodiversiteit' het aanspreekpunt binnen ons werkingsgebied voor alle acties rond bos.

maandag 5 februari 2018
Meanderende lichtstroom doorbreekt duisternis
> Demerbrug Betekom
Kunstig verlichte Demerbrug

Ter hoogte van de Demerbrug te Betekom breken prachtig meanderende lichtstromen overheen het water de kille duisternis. Aan weerszijden van de brug werd ledverlichting in de balustrade verwerkt waardoor de afgebeelde meanders in het kunstwerk ook ‘s nacht tot hun recht komen.

dinsdag 6 februari 2018
Heringericht weideperceel: nieuw toevluchtsoord voor allerlei dieren!
> Kaggevinne
Deze kastanjehouten constructie beschermt de boomstammen tegen vraat door paarden en schapen.

In Kaggevinne in de buurt van de 'Dikke Eik' hebben we op vraag van de eigenaar een weideperceel mooi heringericht. Dankzij de aanplant van een gemengde haag, fruitbomen, hoogstamzomereiken en -hazelaars vinden tal van vogels en andere diersoorten nieuwe schuil- en voedselplaatsen!

donderdag 18 januari 2018
Stad Aarschot laureaat van 'Natuur in je buurt'
> project 'Elzenhof, een groene stapsteen in bedrijvig Aarschot'
Park Elzenhof, een groene stapsteen in bedrijvig Aarschot

Een Natuur in je Buurt-project wil meer groen in het straatbeeld brengen. Met het project ‘Elzenhof, een groene stapsteen in bedrijvig Aarschot’ trekken de stad Aarschot en Regionaal Landschap Noord-Hageland vzw resoluut de kaart van meer en betere natuur in Aarschot. Met budgetten van het Europese Interreg-project 2B Connect, de provincie...

Gerenoveerde Spikdoornkapel in nieuw groen kader
> interview gedeputeerde Tom Dehaene
Nieuw groen kader voor gerenoveerde kapel

Samen met de gemeente Tielt-Winge en de provincie Vlaams-Brabant renoveerden we de Spikdoornkapel in Meensel-Kiezegem. Ook het omringende landschap staken we in een nieuw groen kleedje. We gingen langs bij Tom Dehaene, provinciaal gedeputeerde voor erfgoed, en vroegen hem waarom de provincie deze kapel uitkoos voor het project '360°-erfgoed...

donderdag 18 januari 2018
Start nieuwe coördinator Strategisch Project Demervallei
> Merlijn Gijbels
Merlijn Gijbels, nieuwe coördinator Strategisch Project Demervallei!

Begin januari startte Merlijn Gijbels als de nieuwe coördinator voor het ‘Strategisch Project Demervallei’. Hij volgt Joost Eens op, die nog tot maart Merlijn zal begeleiden en voor een vlotte overdracht zal zorgen.

Holsbeek kleurt speelpleinen groen
Chiroleden planten boompjes aan voor een groen speelterrein!

De provincie Vlaams-Brabant, de gemeente Holsbeek en het Regionaal Landschap Noord-Hageland kleuren zes speelterreinen in Holsbeek groen. Op zondag 26 november was het openbare chiroterrein in Kortrijk-Dutsel als eerste aan de beurt. Alle chiroleden staken de handen uit de mouwen en plantten enthousiast hagen, heggen, bomen en een bosrand aan...

woensdag 13 december 2017
Vijfde en laatste Demerbaken in de maak
Het vijfde Demerbaken in constructie

Het barre winterweer maakt het werk er niet makkelijker op, maar niets weerhoudt de ontwerpers van Art-Ex ervan alle voorbereidingen te treffen voor het vijfde en laatste baken. De ontmoetingsplaats in Werchter is een waar huzarenstukje, met een wandelpad dat op een hoogte van maar liefst 2,5m perfect aansluit op de bestaande Demerdijk.

maandag 11 december 2017
Tentoonstelling 'Kunst voor natuur' met kinderzoektocht
> terugblik
Kunstige koesterburen

In het weekend van 9 en 10 december stelde Gerda Van Hoovels uit Lubbeek een veertigtal olieverfschilderijen tentoon waarbij onze koesterburen een hoofdrol spelen. Regionaal Landschap Noord-Hageland vzw ontwikkelde speciaal voor deze tentoonstelling een zoektocht waarbij de jonge bezoekers op zoek gingen naar de dieren.