Wim Boonen
> nieuwe algemeen coördinator
Wim Boonen is onze nieuwe algemeen coördinator

Begin mei is Wim Boonen van start gegaan als de nieuwe algemeen coördinator van Regionaal Landschap Noord-Hageland. Wim, 41 jaar oud, is van opleiding zowel historicus als bio-ingenieur. De voorbije 7 jaar was hij coördinator, eerst van Bosgroep Noorderkempen, nadien van de fusiebosgroep Kempen Noord.

donderdag 18 mei 2017
Start bouw van de eerste ontmoetingsplaatsen aan de Demer
In juni werkt men aan 'de Hemmekes' in Zichem aan deze picknickboot.

De vergunningen zijn afgeleverd, de ontwerpers zijn volop aan het werk in het atelier en binnen een paar weken worden de voorbereidende werken op locatie aangevat. In juni zal je op drie locaties in de Demervallei de eerste Demerbakens zien verschijnen waar je het verhaal van de rivier kan leren kennen.

Dreefherstel in Holsbeek
> landschapsteams in actie
Dankzij de kroonverankeringen verkleint het risico op breuken.

Dreven spreken aan door hun imposante karakter. Ze vormen mooie lijnen in het landschap en met hun vaak monumentale bomen laten ze niemand onbewogen. Maar ook hier is af en toe beheer nodig. In Holsbeek hebben we recent in de Attenhovendreef en de Dreef van Tilt 36 rode beuken gesnoeid en bij 4 bomen lieten we kroonverankeringen aanbrengen....

maandag 15 mei 2017
Organiseer een activiteit op Dag van de Trage Weg 2017
> oproep
Organiseer een activiteit op de Dag van de Trage Weg!

Langs trage wegen ontdekken we de karakteristieke landschappen en natuurwaarden van ons land. Trage wegen op de kaart zetten, betekent zorg dragen voor open ruimte en omgeving. Tijdens het jaarlijkse campagneweekend Dag van de Trage Weg zetten enthousiastelingen in heel Vlaanderen lokale trage wegen in de kijker.

donderdag 6 april 2017
Zichemse Poort: van vergeten restruimte tot bloeiend oeverparkje
Groenarbeiders van vzw Groenwerk-de Winning planten de gemengde haag aan

Toyota Parts Centre Europe Diest wil een steentje bijdragen om de biodiversiteit en de levenskwaliteit in Diest te verhogen. We kozen samen met de stad Diest het terrein aan de Zichemse Poort uit om te transformeren tot een fleurig park aan het water. Dit sluit mooi aan met de Demer die opnieuw in volle glorie door de stad vloeit!

Infomarkten Demervallei brengen meer dan 600 mensen op de been!
In Werchter kwamen heel wat bewoners zich informeren.

In februari en maart 2017 werd de toekomstvisie voor de Demervallei voorgesteld aan het brede publiek op infomarkten in Werchter, Aarschot en Zichem. Meer dan 600 enthousiaste bezoekers kwamen een kijkje nemen en reageerden veelal zeer positief op het plan.

donderdag 6 april 2017
Noord-Hageland weer heel wat landschapselementen rijker!
> einde plantseizoen
Landschapsploeg aan het werk in Tielt-Winge

Nu de lente zijn intrede heeft gedaan is het plantseizoen afgelopen. Vanaf november hebben we weer heel wat hagen, heggen, houtkanten en hoogstamfruitbomen laten aanplanten. Met dank aan de ploegen van het sociaal-economiebedrijf De Vlaspit die deze werken voor ons uitvoerden.

dinsdag 14 maart 2017
Ontmoet de Demer
> Vijf poorten naar een uniek landschap
Onze voorzitter stelt samen met Toerisme Vlaams-Brabant en de ontwerpers de unieke Demerpoorten voor

Vanaf het najaar 2017 stoot je in Diest, Scherpenheuvel-Zichem, Langdorp, Betekom en Werchter op vijf landschapsherkenningspunten langs de Demer. Op dinsdag 14 maart stelden we samen met Toerisme Vlaams-Brabant, met enige trots de unieke ontwerpen voor!

Demerwandelingen met een blik op het waterleven
Water, landschap en beleving voorop tijdens deze Demerwandelingen!

Deze zomer organiseren we drie unieke landschapswandelingen in de Demervallei: op zondag 21 mei in Aarschot, op zondag 25 juni in Rotselaar en op zondag 9 juli in Zichem. Tijdens elke wandeling genieten we van het prachtige Demerlandschap. Af en toe houden we halt om het waterleven waar te nemen in de plaatselijke waterpartij.

Studio OMD

Op zondag 10 september is het weer Open Monumentendag. Tijdens het grootste monumentenfeest van Vlaanderen staat onroerend erfgoed centraal.