Poelen vol waterleven
> Rotselaar
Deze poel is een jaar geleden aangelegd.

Vorig najaar legden we in Rotselaar drie grotere poelen aan met verschillende dieptes. Minder dan een jaar na de werken hebben we al een tiental waterplanten aangetroffen en zijn de eerste waterdieren al gearriveerd!

maandag 4 september 2017
Boeiende familietocht doorheen Webbekoms Broek
> terugblik
Een familiewandeling op kindermaat

Wist je dat bruine kikkers ook groen kunnen zijn? En dat er gele bloemen groeien in het Webbekoms broek? Of dat de deuropeningen in de Diestse wallen voor kleine mensen zijn gebouwd? Dit en nog veel meer kwamen de 45 deelnemers tijdens de familiewandeling in het Webbekoms Broek te weten dankzij onze natuurgidsen Marc en Jean-Pierre!

Steunpunt Bos van start in Noord-Hageland
> Jan Wauters
Jan Wauters, Provinciaal Steunpunt Bos

Op 1 september is Jan Wauters van start gegaan als bosmedewerker regio Noord-Hageland van het Provinciaal Steunpunt Bos. Boseigenaars kunnen steeds bij hem terecht voor advies en ondersteuning rond bosbeheer en bosbeheerwerken en voor administratieve ondersteuning bij kapmachtigingen of natuurbeheerplannen.

dinsdag 12 september 2017
Twee laatste Demerpoorten in opbouw
> Diest en Werchter
Twee grote kanonnen met zicht op de Demer komen op het Boerenkrijgplein in Diest.

In het atelier zijn de voorbereidende werken van de laatste twee ontmoetingsplaatsen aan de Demer nu ook gestart! Op het Boerenkrijgplein in Diest komen sinds lange tijd opnieuw kanonnen. Dit keer zonder militaire of defensieve doeleinden, maar als rustig gelegen uitkijkpunt. En in Werchter bouwen we aan een kronkelend wandelpad doorheen de...

vrijdag 4 augustus 2017
Restauratie Spikdoornkapel nadert einde
> Meensel-Kiezegem
De bepleistering van het interieur wordt nu hersteld.

Ondertussen nadert de restauratie van de Spikdoornkapel in Meensel-Kiezegem haar einde. De bepleistering van het interieur wordt momenteel hersteld. Zodra dat klaar is, kan het altaar en het Mariabeeldje teruggeplaatst worden.

maandag 7 augustus 2017
Twee nieuwe Demerpoorten in opbouw
> Betekom en Langdorp
Werken aan een unieke picknicktafel in Langdorp

Na Zichem zijn de werken aan de twee volgende Demerpoorten volop aan de gang. De meanderende picknicktafel van zo'n 35 meter lang wordt in Langdorp de ontmoetingsplaats bij uitstek! En in Betekom wordt de Demerbrug in een nieuw kleedje van cortenstaal gestopt. Het kronkelend patroon zal 's avonds oplichten.

maandag 7 augustus 2017
Jeroen Heyman
> nieuwe collega bos en biodiversiteit
Jeroen, onze nieuwe collega 'bos en biodiversiteit'

Sinds 1 augustus versterkt Jeroen Heyman ons team als projectmedewerker bos en biodiversiteit. Hij zal zich vooral bezig houden met bosuitbreiding. Iedereen die wil bebossen of moet compenseren kan bij hem terecht voor een volledige begeleiding. Daarnaast zal hij de collega’s ondersteunen bij de projecten rond biodiversiteit.

woensdag 7 juni 2017
Unieke platbodem 'aangemeerd' in Zichem
> ontmoet de Demer

Op woensdag 7 juni ging een unieke platbodem ‘voor anker’ aan De Hemmekes in Zichem. Het is het eerste van vijf bakens langs de Demer. De platbodem verwijst naar de vaartuigen die vroeger, volgeladen met hooi uit de Demervallei, over het water getrokken werden. Op het dek van deze stalen boot komt een picknicktafel.

maandag 19 juni 2017
Leerlingen van de gemeentelijke basisschool Wezemaal dromen van een groene speelplaats...
De leerlingen tekenden hun groene droomspeelplaats!

Een groene heuvel, buitenklasje en een moestuin of een klauterparcours met natuurlijke elementen, een kleurrijke insectentuin en een levend doolhof. De leerlingen van de gemeentelijke basisschool in Wezemaal lieten hun fantasie de vrije loop en tekende hun ideetjes in op de plattegrond van de speelplaats.

Gratis bijen doe-pakket!
> voor inwoners uit Bekkevoort en Tielt-Winge
Kleurrijke bloemenpracht in je tuin!

In het kader van het Europees project ‘Meer natuur voor pittig fruit’ neemt het Regionaal Landschap Noord-Hageland vzw tal van acties om het bijenbestand op te krikken. In de fruitgemeenten Bekkevoort en Tielt-Winge werken we hiervoor niet alleen samen met de gemeentebesturen en de lokale fruittelers, maar ook met particulieren. Speciaal voor...