zondag 4 november 2018
Kleuters planten hun geboortebos
> Tielt-Winge

Vele kersverse mama’s en papa’s of oma’s en opa’s zien graag de nieuwe mijlpaal in hun leven gesymboliseerd door de aanplant van een stekje dat samen met hun kleine spruit kan uitgroeien tot een gezonde sterke mooie boom. Wanneer ze hier samen het veld voor intrekken gewapend met schoppen en plantgoed, spreken we zelfs van de aanplant van een heus geboortebos.

In Tielt-Winge pakt men het net iets anders aan. Hier wacht men liever even totdat die spruitjes al kloeke kleuters geworden zijn. In samenwerking met het Regionaal Landschap Noord-Hageland voorziet de gemeente voor hun vierjarigen een perceel met voorgeboorde gaten en voldoende plantgoed. Maar de rest kunnen deze wijsneusjes helemaal zelf hoor! 

Ook dit jaar gingen een 60tal van hen enthousiast aan de slag achter het kabouterbos aan Huize Hageland. Onder een stralend najaarszonnetje werden er 120 gaten gevuld met jonge boompjes. Wie wat waar plant, doet er niet zo veel toe. Belangrijker is dat ze samen met hun vriendjes voor een nieuw bos zorgen. Er werden 3 grote totempalen geplaatst waarop iedereen via een houten plaatje zijn of haar naam kon laten vereeuwigen als ‘stoere bosaanplanter’.

Door de kinderen zelf de handen uit de mouwen te laten steken, hopen we dat ze betrokken blijven met hun eigen stukje bos en dat er liefde groeit voor het bos in het algemeen. Onze bossen wereldwijd hebben het hard te verduren en kunnen alle zorg gebruiken van onze nieuwe generaties.

De aanplant van het geboortebos is een organisatie van gemeente Tielt-Winge samen met Regionaal Landschap Noord-Hageland vzw.