Regio

De Streek

Het regionaal landschap Noord-Hageland is een regio van 43.000 ha in het noordoosten van de provincie Vlaams-Brabant. In het noorden grenst de streek aan de zandige Kempen en in het zuiden aan het zandlemige Hageland. De regio omvat elf gemeenten en telt ongeveer 172.000 inwoners.

Variatie troef!

De afwisseling van ijzerzandsteenheuvels en valleien, van droge heidevelden tot natte broekbossen, van warme zuidhellingen tot koude noordhellingen leveren een zeldzaam gevarieerde natuur op. Een gedroomde thuis voor tal van planten en dieren!

Samen met de valleien van de Demer, Laak, Winge, Motte en Begijnenbeek zorgen de ijzerzandsteenheuvels voor een aantrekkelijk en afwisselend landschap. Denk hierbij nog talrijke oude monumenten, historische stadjes en pittoreske dorpen en je hebt de perfecte mix van natuur en cultuur.

Andere Regionale Landschappen in Vlaanderen

16 Regionale Landschappen in Vlaanderen behouden en versterken natuur, landschap, erfgoed, streekidentiteit en recreatie. We brengen inwoners en partners samen rond een wervend verhaal over natuur en landschap dat inspireert en voor verbondenheid zorgt.